viernes, 14 de septiembre de 2012

[vlog] Adéu Canal 3XL

Por primera vez en Miyaland, hago un vídeo blog íntegro en catalán. Hablo del cierre de uno de los canales autónomos catalanes, así que poco os interesará a los que no sepáis catalán.

Perdoneu les meves pintes de Yukino Miyazawa d'estar por casa XD però el vídeo està gravat el mateix 12 de setembre (quan es va saber la notícia) a les 12 de la nit amb motiu de l'indignació que portava a sobre.



Quan sàpiga on transporten la programació actual del Canal 3XL, us ho faré saber.
Per últim dir: Gràcies Canal 3xl per dos anys de les millors sèries com: Bola de Drac, Misfits, Sherlock, Skins, Doctor Who, Death Note, Nana, Breaking Bad, The Vampire Diaries, Nip/Tuck, The It Crowd, Shameless, One Piece, Little Britain, Torchwood, Psychoville, Plats Bruts, etc.
"No t’oblidrem mai Canal3xl. I així s’acaba l’historia del 3xl l’1 d’octubre"

Actualització: Com bé podeu veure aquí, s'han carregat tota la programació del Canal 3XL, només emetràn un capítol diari de Bola de Drac GT a les 21h dins la programació del Canal Super 3.

19 comentarios:

  1. Per a ser conseqüent con el video escriuré en català (així que demano disculpes per les faltes xD).
    Realment a mi no m'afecta la desaparició d'aquest canal, però sí que es una putada. Fa uns anys, quan a la Comunitat Valenciana es podia veure amb el Canal 33 el vaig disfrutar molt, moltíssim i en aquest sentit puc entendre't, per que ens el van tallar, així per les bones.
    Realment es una llàstima.
    Ha estat interessant el vlog en català encara que sigui un tema tan trist.

    ResponderEliminar
  2. Jo també crec que és una llàstima... he vist moltes sèries (animes) gràcies al 3xl, i gràcies a ell, i gràcies a tots els magnífics dobladors catalans, no només jo he gaudit de grans series, si no que tota la meva familia: la meva germana, el meu pare... fins i tot el meu pare veia i li entusiasmava One Piece. Junts em passat molt bones estones gràcies a aquest Canal. Fixa't que fins i tot he fet nous amics gràcies al 3xl.

    Reconec que ara fa temps que no el puc mirar, però igualment no entec com el treuen... espero que les series no desapareguin i estiguin ubicades a un altre canal.
    És trist...

    Un petonet Miya!

    ResponderEliminar
  3. Bé, doncs jo parlaré en català també.
    Em sap molt de greu per vosaltres, de veres. Quan van deixar de emetre totes les cadenes catalanes a la comunitat valenciana em vaig possar molt trista.
    M´he vist moltíssims animes gràcies al 3xl: Fushigi Yuugi, Utena, La màgica doremi, Sakura la caçadora de cartes... i com tú dius, crec que soc otaku gràcies a aquest canal.
    Es que crec que de fet, ha sigut el canal autonòmic que més anime ha emitit en tota Espanya .El portaré sempre en la memòria.

    ResponderEliminar
  4. Gracies a tu me'n he enterat de la noticia, i comparteixo la mateixa indignació. Ja quan es va dir que nomes es faria "Canal Super3" em va fer molta rabia, per sort ho van solucionar posant el 3xl a la nit, pero clar, a aquestes hores en dies de clases tenia que dormir, aixi que tampoc ho podia mirar. Just aquest estiu, m'estava començant a viciar a series com Little Britain i ens ho treuen! A més, segur que si ho posen a altres canals, ho posaran a la nit, per tant, per mi sera com si no fesin res perque tampoc ho podre mirar...

    ResponderEliminar
  5. Sent sincera, no era seguidora habitual del 3xl com a canal aquests últims dos anys, tot i que sí que veia puntualment certes sèries, com ara Nip/Tuck o Misfits, però tot i així, com la majoría de gent otaku catalana, no concevo la meva infantesa i adolescència sense aquest programa. El fet que el treguin és com si ens fessin desaparéixer una part de la nostre vida, perquè no era un simple programa/canal, era llengua, cultura, i mil coses més que no puc expressar amb paraules. El 3xl era un factor arrelat en la nostra quotidianitat, era arribar a casa després de l'escola i veure'l juntament amb la meva família, qui també seguía les sèries amb fidelitat. Només diré que espero que no sigui un adéu definitiu, sino un simple fins aviat, i que amb el temps pugui tornar amb tot el seu esplendor. 3XL SEMPRE T'ESTIMAREM.

    ResponderEliminar
  6. No m'ho puc creure... M'he quedat sense paraules en veure la entrada del bloc.
    Tot i que fa força temps que ni puc veure la televisió per temps ni seguir cap canal en sí, si que vaig tenir la meva gran temporada amb el 3xl


    Mmm, he llegit la notícia, però en quin paragraf diuen exactament que eliminaran el 3xl? Si que he llegit que el Super 3 y el canal 33 es donaran en una mateixa cadena segons horaris, però no he vist que diguesin res del 3xl...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. "i l'oferta de programació juvenil quedarà integrada en els diferents canals de TVC."
      No tenen ni la dignitat de mencionar que el 3xl s'en va a la merda.

      Eliminar
  7. M´has deixat planxada! No en tenia ni ide, aquest canal em porta molts records pero si que reconec que fa massa temps que no miro cap programa o serie per la tele, que tot el que veig m´ho baixo d´Internet.

    Una llàstima...que hi farem!!

    ResponderEliminar
  8. Una gran pèrdua per als aficionats del anime en català. M'emporto molts records de totes les series que he arribat a veure a aquest gran canal..
    Espero que no sigui un adéu sino un fins aviat :)

    ResponderEliminar
  9. Joder tia que parece que se te ha muerto alguien en el video xDD,si, da pena,pero es que por mucho que digan que son ajustes y que la programación se unifica,es una cortina de palabras para decir que no hay un duro y estan haciendo recortes donde pueden.

    La tele vive de la publicidad,y para que esta pague tiene que tener audiencia,y para que vamos a engañarnos,este canal emitiendo bola de drac desde las 12 hasta las 4 no creo que la tenga.

    En fin,una pena,yo guardo muchos recuerdos de series.

    ResponderEliminar
  10. Per mí, el 3xl fa molts anys que està mort. Per mí (repeteixo frase, però es que és així XD) el 3xl era quan feien anime, quan cada any estrenaven un anime nou (me'n recordo cada setembre quan ens estrenaven noves sèries). El 3xl com a canal propi no l'he seguit massa, ja dic, per mí el 3xl està mort desde fa uns anys, l'època daurada per mi va ser 2001-2005? Per allà (xat del 3xl <3).

    No et preocupis, en aquella època el 3xl s'emitia dintre del canal33, com també s'emetia el club super 3. El que no entenc es perque tanquen el 3xl però mantenen canals com TV3 HD, o el mateix Canal33... De debó que algú se'l mira? I opino el mateix que tu, es que feien l'anime a unes hores que tenia tela l'assumpte... Anima't! Ja veuràs com tornaràn! (fa uns anys jo em vaig deprimir quan va "tancar" i em vaig portar una sorpresa quan va tornar com a canal, encara que m'esperava... No sé què m'esperava, la veritat...)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El 3xl s'emetia dins del K3, que formava Super3+3xl no en el 33, ara no te cabuda la programació del 3xl al Super3.
      Si a mi no m'ha fotut només per l'anime (pq total ja he dit que no es centrava en ell) sino com be he dit, és per les series! El canal posava moltíssimes series al llarg d'aquests 2 anys i jo seguia el 70% d'elles! (mira totes les que he nombrat a sota del video..)

      Eliminar
    2. Però abans era dintre del 33, quan no hi havia TDT, i els caps de setmana a la TV3, parlo d'aquells anys XD. M'han dit que el junten amb el 33 ara, no estic segura, són coses que he anat escoltant/m'han dit. Ja ens aniràs informant! :)

      Eliminar
    3. El que haurien de fer es que tornes el canal K3, i així tindira cabuda tan el Super 3 como el 3xl com a programes i no com a canals, ja que la programació del 3xl no te cabuda al S3. Jo suposo que tornarem a enrere i faran com al principis del 90 que fotien anime a les tantes de la matinada al 33... el que jo em pregunto es on tindrán cabuda les altres series u.u Shameless i Doctor Who que son les que segueixo actualment...

      Eliminar
  11. Uy pues yo no entiendo ni papa xD Te sigo! ^-^ ¿te pasas?
    lasmilyunasonrisas.blogspot.com

    Kisses!

    ResponderEliminar
  12. Crec que em sona com et sents. Jo també em vaig sentir molt trista(de forma similar) quan van tallar l'emisió a Valencia..(i no entenia perque) i es que jo em passava hores i hores davant la tele.

    No sé el que acabaran fent en la programació del 3xL però imagine que un remix amb el 33 o posant alguna de les cosetes al tv3 per la nit. Una pena i una perdua per la gent que s'està formant ja que no podrán gaudir del meravellós món 'pre-otaku'.

    ResponderEliminar
  13. Una llàstima, la veritat.. era dels pocs canals pels cuals mirava la televisió.. a veure què faran ara amb totes les sèries..

    ResponderEliminar
  14. Què fort, he flipat en colors. També vaig sentir fa temps que volien fer retallades (comentaven de tancar dos canals). I en menys d'un sospir, adéu 3xl...Uff.
    No era seguidora adicta d'aquest canal però si me'l mirava a vegades gràcies a Dragon Ball. M'ho passava bé mirant la sèrie, la veritat.

    Entenc que t'hagi fotut molt perquè per tu era una cosa molt important i una cosa que t'ha format com a persona; per tant, forma part de tu.

    M'ha sabut greu aquesta notícia...

    ResponderEliminar
  15. No t'amoïnis, Miya. Segurament tots els nens catalans de la nostra edat vam créixer veient la programació del 3xl, tots ens debem sentir igual de tristos/indignats.

    El més dolent és que aquest canal era una dels pocs que s'esforçava per tenir una programació decent enfocada al públic juvenil (i en català, a sobre, en això sí que era l'únic). Ara que se'n va en orris, em sembla que miraré la TV encara menys que abans... (i això que últimament ja no la veia quasi res u,u).

    Proposta/anada d'olla: obrir una plataforma 3xl fan. Degut als costos i als drets d'autor dubto que es pogués obtenir material nou doblat en català, però amb una mica de sort i amb molt d'esforç penso que sí es podria accedir al que ja s'ha passat per televisió durant tots aquests anys (sí, somiar es gratis i bonic, no em desperteu *o*).
    Deixant de banda les fantasies, al menys es podria intentar conservar la comunitat que s'ha format durant tots aquests anys. Potser no amb els continguts per qüestions de copyright i tal, però seria una llàstima que també desaparegués tot el que és la web, els fòrums...

    ResponderEliminar

¡No te cortes! Comenta siempre que tenga algo que ver con la entrada =)