viernes, 11 de enero de 2013

[Ressenya Llibre] La sèrie de la teva vida

En els últims mesos, ja he comentat varies vegades al blog sobre el llibre que han realitzat en Marc Zanni i en Joan Sanz sobre el doblatge i "la sèrie de la teva vida" que tots coneixereu com Bola de Drac.

Fer una ressenya d'un llibre d'aquestes característiques, on no hi ha historia, només informació sobre el món del doblatge i anècdotes d'aquests dos actors, és difícil, així que em centraré en les meves impressions generals.

La sèrie de la teva vida és un llibre escrit de manera molt amena, sense gaires tecnicismes del món del doblatge i de forma que tothom el pugui disfrutar sense complicacions, amb una expressió més que correcte i un gran domini del català.

El llibre recull dos punts de vista de cada tema dels capítols, el del Marc d'una manera més professional, ja que el actor segueix treballant en aquest ofici, i d'una manera més desinteressada, la del Joan, que desafortunadament ja no s'hi dedica. Tots dos es complementen per explicar el seu punt de vista sense repetir el que l'altre ja ha dit i d'aquesta manera fa una lectura molt àgil plena de curiositats i moments èpics.

Personalment el capítol que més em va agradar va ser el dedicat al Vicenç Manel Domènech (veu d'en Follet Tortuga i director del doblatge d'una part de DBZ). Fou tot un personatge aquest home i encara que en certs moments patia per tot el que van haver d'aguantar els actors, també va ser el capítol en el que més vaig riure. 

Encara que el motiu de treure aquest llibre ja s'explica en el propi llibre, és realment extraordinari tot el fandom que ha arreplegat aquesta serie i sobretot el seu doblatge. Em sembla que Bola de Drac no seria tan reconeguda avui dia sense el seu doblatge català. Quan es fa una feina ben feta, s'ha de reconèixer, i és innegable que es va aconseguir com be s'explica aquí.

L'edició del llibre és correcte. La portada és de cartoné amb solapes, paper completament blanc i 280 pàgines amb una tipografia bastant gran. A part dels capítols corresponents al doblatge en general, als de Bola de Drac i les diferents anècdotes dels autors explicades al llarg del capítols, també inclou la de Raül Tidor, editor del difunt Canal 3XL i de diversos fans seleccionats del grup del FB de Bons Records.

En definitiva, "La sèrie de la teva vida" és un llibre recomanat a fans del doblatge i els nostàlgics de Bola de Drac, t'han de agradar amb dues coses per disfrutar-lo completament.

Per més informació, podeu visitar el Facebook, el twitter o el blog dedicats al llibre i als autors.

9 comentarios:

  1. La veritat és que es veu ben interessant, a veure si me'l trobo un dia d'aquests :)

    ResponderEliminar
  2. Molt interessant la ressenya! ^__^
    Sempre m'ha agradat el doblatge i es podria dir que vaig créixer amb Bola de Drac. Sempre serà una sèrie que no oblidaré.
    Potser un dia li faig una ullada al llibre!
    Petons!!!

    ResponderEliminar
  3. Me quedé con las ganas de cogerlo en el salón, leyendo tu reseña me arrepiento de no haberlo hecho

    ResponderEliminar
  4. Sembla molt interessant ^^, no sabia que en Joan ja no s'hi dediqués a l'ofici.
    No sé per què em creia que el llibre era més gruixut (encara que físicament no l'he vist). M'alegro de que t'hagi agradat i hagis disfrutat amb totes les anècdotes, que la veritat és que segur que són súper divertides ^^.

    ResponderEliminar
  5. Jo el vull amb format epub però no el trobo per enlloc

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Només ha sortit el llibre físic... a no ser que algú s'avorreixi molt i l'escaneji i el converteixi en format digital... dubto molt que el trobis.

      Eliminar
  6. Ara sembla que també hi ha inclosa la versió audiollibre.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ja, però aquesta ressenya la vaig fer abans que s'edités el llibre per Norma Editorial.

      Eliminar

¡No te cortes! Comenta siempre que tenga algo que ver con la entrada =)